Meer nieuws - Nederlands Elftal
30 jun, 2357 dagen geleden

Guus Hiddink bondscoach Oranje?

Guus Hiddink bondscoach Oranje?

Guus Hiddink wordt NIET de nieuwe bondscoach van het Nederlands Elftal. De succesvolle Achterhoeker, thans coach bij de Russische club Anzhi, heeft dat vandaag laten weten. Volgens eigen zeggen kan hij nu niet zomaar weglopen bij zijn club, al legt de clubleiding hem geen strobreed in de weg om naast zijn club ook bij Oranje aan het roer te staan. Hiddink zegt dat als hij Bert van Marwijk zou opvolgen dit grote gevolgen voor zijn collega’s zou hebben.

Hiddink, zelf coach van Oranje tussen 1995 en 1998 en actief met Oranje op het EK 1996 in Engeland en het WK 1998 in Frankrijk, is verbaasd over het opstappen van Van Marwijk. Volgens Hiddink heeft Van Marwijk te snel een beslissing genomen na het teleurstellende EK, waarop Oranje na drie verloren groepswedstrijden naar huis moest. Hiddink denkt dat de spelers en Van Marwijk elkaar een paar dagen niet hadden moeten zien en daarna bij elkaar hadden moeten komen voor een evaluatie.

29 jun, 2358 dagen geleden

Directeur CBV: Liever geen buitenlandse bondscoach?!!

Directeur CBV: Liever geen buitenlandse bondscoach?!!

Gerard Marsman, directeur van de belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal, zei totaal verrast te zijn door het vertrek van Van Marwijk. Volgens Marsman deed de bondscoach zijn werk uitstekend. Dat er bij Oranje een aantal dingen had moeten veranderen, weet iedereen, maar Marsman vindt dat juist Van Marwijk daar de geschikte persoon voor was.

De directeur is stellig als het gaat om de opvolger van Van Marwijk. Hij ziet liever geen buitenlandse coach als nieuwe bondscoach.

“Ik hoop dat Bert van Marwijk een Nederlandse opvolger krijgt en dat de KNVB bij Oranje in ‘onze’ stijl blijft werken”, aldus Marsman.

28 jun, 2359 dagen geleden

Gemengde gevoelens over de beslissing van Bert van Marwijk?

Gemengde gevoelens over de beslissing van Bert van Marwijk?

Rafael van der Vaart heeft gemengde gevoelens over de beslissing van Bert van Marwijk om te vertrekken als coach van Oranje. Dat blijkt uit de telefonische reactie die hij gisteren gaf vanuit een restaurant. “Ik wil er niet al te veel over zeggen, omdat ik de afgelopen twee dagen behoorlijk wat over me heen heb gekregen, maar ook niet heb gereageerd” stelt hij. “Het enige dat ik kwijt wil, is dat we samen successen hebben geboekt en de WK-finale haalden. Het EK was een dieptepunt, maar verder hebben we prima samengewerkt.”

Daarbij is Van der Vaart niet te trots om ook zijn eigen aandeel in dat dieptepunt te erkennen. “Als spelers zijn we ook verantwoordelijk voor het resultaat. We hadden ons veel van het EK voorgesteld. Maar het is niet geworden wat we ervan verwachtten.”

26 jun, 2361 dagen geleden

Van Marwijk ruimt op…tijd voor vers bloed?

Van Marwijk ruimt op…tijd voor vers bloed?

Bij de KNVB heeft Bert van Marwijk aangegeven dat hij aan het komende WK wil beginnen met een flink verjongd team. Van Marwijk is van plan om stevig met de bezem door zijn spelers heen te gaan, om zo een tot een nieuwe selectie te komen die de erbarmelijke prestaties van het afgelopen EK moet doen vergeten.

Hierbij zullen naar verwachting een hoop grote namen sneuvelen. Zowel Klaas-Jan Huntelaar, als Rafael van der Vaart, Joris Mathijsen, Khalid Boulahrouz en John Heitinga worden genoemd als spelers die plaats moeten gaan maken voor vers bloed. Over Dirk Kuyt wordt nog getwijfeld, en Van Bommel had eerder zelf al aangegeven te willen vertrekken.

17 jun, 2369 dagen geleden

Geen bloed, zweet, maar een hoop tranen…

Geen bloed, zweet, maar een hoop tranen…

“Geen bloed, geen zweet, alleen een heel hoop tranen.” Aldus een teleurgestelde Oranjefan. Na het eerste doelpunt van de derde nederlaag van Oranje, kwam de hoop weer terug. Het was dan ook feest in het stadion, totdat Portugal onze EK-droom uiteen liet spatten. De Oranjefans leggen zich erbij neer, pakken hun spullen weer in en vertrekken richting huis.

10 mei, 2408 dagen geleden

Bioscopen openen de deuren voor EK duels oranje

Bioscopen openen de deuren voor EK duels oranje

Tijdens het EK zullen in verschillende bioscopen de EK-wedstrijden van het Nederlands Elftal op het witte doek te zien zijn. Mocht Oranje de finale halen, dan kunnen de bezoekers zich zelfs opmaken voor een wedstrijd in 3D.

William HiLL