Spanje wint en krijgt kans om titel te verdedigen.

Spanje wint en krijgt kans om titel te verdedigen.

Spanje krijgt de kans om de Europese titel te verdedigen. Na een saaie wedstrijd won de kampioen met penalty’s van buurland Portugal.

De teams begonnen afwachtend aan de eerste helft. Spanje had daarbij het meeste balbezit, maar de Portugezen waren niet bang en durfden druk te zetten als ze de bal hadden. Tot veel kansen leidde het spel in de eerste helft niet. Spanje was er namens Andrés Iniesta en Alvaro Arbeloa dichtbij, maar beiden schoten over. De enige echte kans voor Portugal was er toen Cristiano Ronaldo de bal net naast gleed.

Na de pauze slaagden beide teams er niet in kansen te creëren. Spanje lukte het niet, en Portugal leek al richting penalty’s te dromen. De Portugezen zagen nog wel hoe Hugo Almeida mogelijkheden kreeg, maar de spits schoot huizenhoog over.

Ook de verlenging kende geen doelpunten. Iniesta kon scoren, na een mooie combinatie van de Spanjaarden, maar verdediger Bruno Alves kon de bal nog net wegtrappen. In de tweede helft van de verlenging zag invaller Jesus Navas de bal gestopt worden door de keeper van Portugal. Spanje drong wat meer aan en had het meeste recht op een zege.

Toch kwam het aan op penalty’s. De Europees- en wereldkampioen toonde zich daarbij het koelbloedigst en won, nadat invaller Cesc Fabregas de beslissende maakte, met 4-2. Spanje mag het hierna in de finale opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Duitsland en Italië, maar een grote indruk maakte het team van Vicente del Bosque vanavond niet.

Share "Spanje wint en krijgt kans om titel te verdedigen." via

Er zijn nog geen reacties.

Laat een bericht achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Meer over EK Nieuws
2 jul, 2354 dagen geleden

Spanje domineert het EK en WK voetbal…

Spanje domineert het EK en WK voetbal…Spanje domineert het voetbal. Na in 2008 Europees kampioen te zijn geworden en in 2010 wereldkampioen, werd La Furia Roja gisteravond wederom Europees kampioen. Cesc Fabregas was het afgelopen EK van groot belang voor de ploeg. De middenvelder moest vaak spelen ...

30 jun, 2357 dagen geleden

Wie gaat het EK winnen?

Wie gaat het EK winnen?Okay, het is duidelijk: Spanje en Italië gaan uitmaken wie zich de komende vier jaar de voetbalkampioen van Europa mag noemen. Voor veel mensen is vooral de finaleplaats van Italië een regelrechte verrassing. Voordat het EK begon werden onder andere ...

28 jun, 2358 dagen geleden

Italië wint! Man of the Match: Mario Balotelli

Italië wint! Man of the Match: Mario BalotelliItalië heeft vanavond in Warschau voor een heuse sensatie gezorgd. Duitsland, waarvan iedereen dacht dat ze het EK met gemak zouden winnen, werd met 2-1 aan de kant gezet waardoor Italië het in de finale zal opnemen tegen Spanje. De ...